Evo kakve hotele bi trebalo da dobije Vranjska Banja

Vranjska banja dobiće narednih godina dva hotela, u sklopu investicije kompanije Milenijum rizorts (Milennium Resorts), piše portal B92.

U tekstu se navodi da ta kompanija planira da izgradi objekte Westin i Autograph Collection iz lanca američke hotelske kompanije Meriot (Marriott).

Kako navode za B92.net ovo će biti najveći projekat na Balkanu kompanije Meriot internešenal (Marriott International) i najveća investicija u turizam Milenijum rizortsa.

Hotel Westin, koji će uskoro početi da se gradi u Vranjskoj banji, imaće četiri zvezdice i predstavljaće, prema dosadašnjim najavama, jedan od najmodernijih hotela u Srbiji.

Prostiraće se na površini od 40.000 kvadratnih metara na osam spratova, a raspolagaće sa 190 soba i apartmana, te kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju.

Drugi hotel, Hotel Autograph Collection (dosadašnja specijalna bolnica za rehabilitaciju) imaće pet zvezdica.

Gostima će ponuditi 100 soba i apartmana, spa-centar sa zatvorenim bazenima sa geotermalnom vodom i biznis-centar.

Investicija je vredna 90 miliona evra.

"Sve će biti deo značajnog hotelskog kompleksa u kome će se nalaziti još i medicinski centar Sofka, apartmani, vile i bungalovi koji će se graditi u sledećim fazama, a plan je da sve bude gotovo do 2026. godine.

Prvu fazu predstavlja izgradnja hotela Westin, za koji je plan da prve goste dočeka već 2023. godine", poručuju za B92.net iz Milenijum rizortsa.

Kako podsećaju, Vranjska banja nekada davno predstavljala je značajnu lokaciju za banjski i zdravstveni turizam.

"U ovoj opštini radilo je skoro 20 hotela i veliki broj vila za smeštaj, ali svi ti objekti su danas ruinirani i turizma praktično i nema.

Sve što vredi Milenijum rizorts će obnoviti, renovirati, kako bi ponovo oživeo banju", ističu sagovornici prestoničkog portala.

Na pitanje kako je izbor pao baš na Vranjsku banju, odgovaraju da se ona nalazi na odličnoj lokaciji - udaljena je samo pet kilometara od auto-puta Beograd–Skoplje.

Ovom investicijom, dodaju, ulažu u dalji razvoj srpske privrede i turizma, "u želji za ponovnim vraćanjem na turističku mapu Vranjske banje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi".

"Želimo da otvorimo nova radna mesta i da projektima koje realizujemo razvijamo Srbiju, odnosno unapredimo kvalitet života svih ljudi koji u njoj žive", prenosi beogradski portal tvrdnje iz kompanije Milenijum rizorts.

Spa-centar u pomenutom hotelu Westin prostiraće se na 4.000 kvadratnih metara i biće na dva nivoa.

"Jedna od jedinstvenosti ovog kompleksa jeste što će imati izdvojen deo koji će biti namenjen samo damama, po čemu će biti izuzetan u Srbiji i u ovom delu Evrope.

Specifičnost ovog hotela biće i to što će se u njemu nalaziti i 20 spa-soba koje će imati pristup sopstvenom otvorenom bazenu", napominju iz kompanije.

Najnovije vesti