EU sufinansira projekat za rekonstrukciju Doma kulture

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji ambasador Sem Fabrici uručio je zameniku gradonačelnika Vranja Nenadu Antiću Odluku o finansiranju projekta izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju nekadašnjeg Doma kulture u Vranju.

Novo projektno-tehničko rešenje predviđa savremene multi medijske-biznis sadržaje, sa posebnim osvrtom na stvaranje tehničkih uslova za razvoj turizma, posebno kongresnog i kulturnog na površini od oko 15.500 kvadrata.

Ovaj projekat ukupne vrednosti 62.980 evra, finansira Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO, sredstvima u visini od 30.000 evra, dok grad učestvuje sa 32.980 evra.

Projekat će biti realizovan u narednih 18 meseci.

Ceremoniji u Kragujevcu prisustvovali su predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Vranju.

U Kragujevcu su predstavnicama srpskih gradova i opština uručene odluke o finansiranju projekata, koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave.

Uz finansijsku podršku Evropske unije od preko 5 miliona evra ove lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije, kao i projekte poslovne infrastrukture, što će doprineti stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja odnosno jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou.

Najnovije vesti