Erazmusovci na Besnoj kobili

Domaćini projekta "Motivation III-21 century students", đaci i nastavnici OŠ Branko Radičević u Bujanovcu poveli su njihove goste iz inostranstva u posetu Besnoj kobili kako bi im, kroz druženje i rad, pokazali prirodne lepote juga Srbije.

Po divnom i sunčanom danu grupa učenika i nastavnika najpre je obišla tzv. "edukativnu stazu".

- U ambijentu netaknute prirode i osećaja slobode imali su priliku da uživaju u šetnji pešačkom stazom u dužini od 3,5 kilometra.

Učenici su nakon toga pristupili izradi jedne vrste turističke brošure koja, između ostalog, sadrži fotografije mesta koja su obišli ovih dana.

Puni utisaka najavili su da željno iščekuju ponovnu razmenu studenata koja je najavljena za mart iduće godine, gde će neizostavni deo organizacije biti poseta Besnoj kobila - poručili su njihovi domaćini iz Turističke organizacije Vranje (TOV).

Projekat je deo Erazmus+ i trajaće 18 meseci.

Treba da odgovori na dve potrebe škole u Bujanovcu: internacionalizaciju tj. izgradnju međunarodne prepoznatljivosti škole i potrebi za interkulturalnim veštinama nastavnika.

Učenici će svoje kompetencije razvijati u partnerskim školama u Rumuniji, Poljskoj, Španiji i Turskoj.

Ciljevi projekta su razvijanje kreativnih strategija, suočavanja sa multikulturalizmom u odeljenju, razvijanje nastavnih tehnika za povećanje motivacije učenika pripadnika manjinske grupe.

Takođe i upoznavanje i usvajanje inovativnih metoda interkulturalnog poučavanja i primena naučenih metoda u nastavi.

Najnovije vesti