Eparhija: Pozadina napada na Pahomija lična,dnevnopolitička i geostrateška

Pravoslavna eparhija vranjska saopštila je da su "sveštenstvo, monaštvo i verujući narod sa episkopom Phomijem na čelu "ponovo meta napada, kao što su godinama unazad izloženi velikim medijskim napadima i progonu".

- Vernici Pravoslavne eparhije vranjske, kao i vernici Srpske pravoslavne crkve, već duže vreme trpe medijsku torturu dnevnih tabloida, a povodom "pisanija" u "Kuriru" u kome se ponovo iznose klevete na račun njegovog preosveštenstva episkopa vranjskog gospodina Pahomija smatramo za potrebno da obavestimo dobroželatelje naše Svete Crkve, kao i sve one kojima je stalo do istine.

Mnogo je razloga tome, od pojedinačnih i ličnih do dnevnopolitičkih, a može se kazati i do geostrateških.

Pravoslavna eparhija vranjska se do sada retko oglašavala smatrajući da je najbolji odgovor požrtvovanost u radu za dobro našeg naroda i naše Svete Crkve.

Upućeni u život i rad Pravoslavne eparhije vranjske znaju da ovo pisanije u "Kuriru", kao i ranija, nema ni delić istine, već se radi o ličnoj osveti nezadovoljnog bivšeg radnika, koji je imao propust u radu, kao i onih koji traže uhljebije u manastirima a ne istinski monaški život.

Kao i sve ranije klevete tako i ova najnovija u "Kuriru" od 11.10.2019. godine je delo zlonamernika protiv Pravoslavne eparhije vranjske i njenog episkopa i iz tog razloga smo obavestili nadležne organe naše države da ispitaju pozadinu ovih novih napada i postupe shodno svojim zakonskim ovlašćenjima kaže se u saopštenju koje je potpisano sa "Iz Kancelarije Pravoslavne eparhije vranjske".

Kurir je ranije objavio da su u vladikinom telefonu, kojeg je, kako se spekuliše, vladika izgubio, navodno pronađene kompromitujuće fotografije.

Najnovije vesti