ENLD: Da građani učestvuju u uređenju grada

Grad Vranje će u periodu od 12. do 20. oktobra biti deo godišnjeg evropskog događaja pod nazivom Evropska nedelja lokalne demokratije (ENLD), koju realizuje zajedno sa Kancelarijom za mlade.

Za ponedeljak su planirane onlajn platforme preko kojih će građani moći da predlažu projekte za potencijalne investicije u svojoj životnoj sredini.

Na ovaj način stvaraju se mogućnosti za identifikaciju problema, ali i razvoja društvene zajednice.

Ovo je prilika da građani direktno učestvuju u uređenju svog grada.

Predlozi se mogu odnositi na uređenje ulica, zelenih površina, trgova, opremanje škola, organizovanje kulturnih i sportskih sadržaja, obnovu određenog objekta i izgradnju novog, kao i na podršku privredi i poljoprivredi ili na neku drugu ideju/projekat od značaja za grad.

- Sa navedenim ENLD aktivnostima dodatno se oblikuju i iskazuju potrebe građana, naročito mladih.

Tako da, zajedno sa njima, možemo da razvijemo preciznije odgovore koji se tiču svih građana, čime će se povećati svest o značaju učešća u demokratskim procesima lokalne zajednice - rekao je Milan Zdravković, lokalni koordinator na ENLD aktivnostima.

Za utorak 13. oktobar u centru Vranja, u terminu od 11 do 13 časova, planirana je promocija i upoznavanje građana sa principima Evropske nedelje lokalne demokratije i oblika delovanja gradske vlasti.

PRIJAVA

Za učestvovanje potrebno je da se popuni upitnik u prilogu, a rok za dostavu je do 30. oktobra. Predlozi se mogu slati putem imejl adrese [email protected] ili na adresu Kancelarija za mlade grada Vranja, ul. 29. novembra 1. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefon 060/ 6161833 i 017/427083. Predlozi se mogu dostaviti i u slobodnoj formi na navedene adrese.

Najnovije vesti