Elektronskom prijavom evidentirano preko 4.000 novorođenčadi

Od 10. jula 2016. godine i početka izdavanja elektronske prijave rođenja deteta u Zdravstvenom centru Vranje na ovaj način prijavljeno je 4.027 novorođenčadi, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

- Početkom decembra 2018. godine na sistemu za elektronsku prijavu novorođenčadi u okviru projekta "Bebo, dobro došla na svet" u ZC Vranje roditeljima je omogućen elektronski postupak prijave u vezi sa zahtevom za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak.

To je omogućeno u pet opština, Vranju, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu, Trgovištu.

Krajem decembra (25. decembra) sistemu je priključena opština Bujanovac, a nedavno, u okviru jedinstvenog upravnog mesta "eBEBA", zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak otvoren je i za opštinu Preševo - navode iz ZC.

Od 4. februara ove godine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu obezbedila je telefonsku podršku zaposlenima koji su ovlašćeni za rad na sistemu za prijavu novorođenčadi u okviru projekta „Bebo, dobro došla na svet".

- Takođe, na sajtu Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu dostupna je kontakt forma putem koje možete poslati pitanja, ukazati na probleme, dostaviti sugestije, a u vezi sa projektom „Bebo, dobro došla na svet“ (eBeba).

Putem kontakt forme, moguće je postaviti pitanja koja nisu urgentna imajući u vidu da odgovor stiže u roku od 72 sata.

Napominjemo da je kontakt centar namenjen ovlašćenim licima za rad na sistemu elektronske prijave novorođenčadi, dok roditelje treba upućivati na kontakt formu dostupnu na sajtu Vlade Republike Srbije za sva pitanja u vezi sa prijavom rođenja njihovog deteta - saopštavaju iz ZC Vranje.

Najnovije vesti