El Chapo - prvi profesionalni salon za ulepšavanje pasa u Vranju

Marketinški tekst

EL CHAPO je prvi profesionalni salon za negu i ulepšavanje pasa u Pčinjskom okrugu i nalazi se u Vranju, na samo nekoliko minuta od centra grada, u Nemanjinoj 55.

"Kao jedini registrovani salon te vrste, trudimo se da podižemo standarde ulepšavanja i nege pasa na viši nivo kako bi ispunili vaša i sopstvena očekivanja kvaliteta i estetike i tako vašim ljubimcima pružili najbolje uslove u prijatnoj atmosferi salona.

Grumer (frizer za pse) je relativno novo zanimanje u našoj zemlji, ali i te kako potrebno, jer broj pasa kućnih ljubimaca raste iz dana u dan.

Imati psa je nešto najlepše što sebi možete priuštiti, jer je to ljubav i poverenje koje nikada neće biti iznevereno i biće vam stostruko vraćeno!

Tome svedoče milioni ljudi širom sveta, a i u našem gradu ih ima na stotine.

U salonu EL CHAPO radi obučeni i sertifikovani grumer, koji je prošao višemesečno školovanje, a nakon toga i rad u najstarijem, naboljem i najvećem salonu za pse u Nišu.

Stečeno iskustvo mu je omogućilo poznavanje različitih pasmina, njihovog karaktera, pristupa samom psu bez ikakve agresije i metoda kojima se, na žalost, služe amateri koji potpuno samouki pristupaju ovom veoma odgovornom i ozbiljnom zanimanju.

Pas nije igračka, nego živo biće, ponekad nepridvidivih reakcija ili ponašanja, usled zanemarivanja od strane vlasnika, ne pravovremene socijalizacije, bolesti, aksioznosti, agresije itd.

Zato je veoma bitno znati kako mu pružiti profesionalnu negu.

Ne manje važno je znati kako održavati izrazito fin i skup alat i opremu koja se može nabaviti isključivo u inostranstvu, kako osmisliti i izvesti različite frizure za pse i još štošta.

Nije svaki pas isti, nemaju svi isti oblik tela ili glave, kvalitet dlake, ne ponašaju se isto na stolu za rad isl.

Zato i ne stoji svaka frizura svakom psu ili se, jednostavno, ne može ošišati baš onako kako je vlasnik zamislio.

Takođe, grumer je obučen da vam pomogne ukoliko imate pitanja o najboljim načinima ishrane, šta sme, a šta ne da jede, o češljanju, šišanju i higijeni vašeg psa.

U salonu EL CHAPO vaš pas će dobiti sve što mu je potrebno da bude u najboljem mogućem stanju - od kupanja, preko sušenja ili feniranja, preko šišanja i oblikovanja, do pedikira, nege šapa i ušiju.

Takođe, koristimo najkvalitetnije proizvode poznatih svetskih pet brendova koji su bezbedni za zdravlje vašeg psa.

To je uvozna kozmetika, a obuhvata: šampone, kondicionere, sprejeve za razmrsivanje ućebane dlake, gelove i pudere za čišćenje ušiju, talkove za pedikir, parfeme.

Dobar alat je nešto bez čega se posao grumera ne može zamisliti.

Makaze od najkvalitetnijih čelika japanskih, brazilskih, engleskih, američkih, nemačkih idr. proizvođača, furminatori (specijalne alatke za vađenje mrtve podlake kojom se pas tokom linjanja oslobađa svakog viška, a vlasnik dlaka po kući i odeći), trimeri, alat da se pas oslobodi čvorića i čitavih grudvi ućebane dlake, grickalice i električne turpije za nokte, velike i male mašinice koje koriste noževe različitih veličina i sve to vrhunskog kvaliteta.

Tu su i češljevi i četke, različitih veličina, gustine zubaca, savitljivosti i sl.

Sve to većina vlasnika nema u kući ili ne ume da koristi adekvatno, što boli i povređuje psa, te on često pruža otpor, pa gazda digne ruke i zapostavi ljubimca umesto da ga dovede kod grumera.

Jednako bitna je i profesionalna kada u kojoj se pas, bez straha od pada ili povreda kupa, profesionalni podesivi sto za različite veličine pasa, sterilizator alata i ostala neophodna oprema.

To je još jedan razlog da svog psa prepustite profesionalcu.

Pas nema problem i ne doživljava nikakav stres ako mu promenite grumera, taj problem ima isključivo vlasnik!

Takođe, veoma je važno da se pas još kao štene navikne na grumera.

U salonu EL CHAPO, svakog prvog u mesecu, štene (nakon primljenih svih vakcina, znači u periodu 4-6 meseci) koje prvi put dolazi u salon, dobija besplatan kompletan tretman. Nudimo i popuste za dva i više pasa, za odgajivači idr.

Stojimo vam na raspolaganju da se dogovorimo i prilagodimo vašim željama i zahtevima.

U salonu EL CHAPO možete dobiti tretmane za pse svih rasa i veličina.

Radimo furminiranje (tretman protiv linjanjanja), kupanje, feniranje, šišanje (higijensko ili po standardu pasmine), usluge sečenja noktiju i čišćenja ušiju.

Termin možete zakazati: Viber/WhatsApp ili preko broja telefona 069/422 59 44, kao i preko Instagrama @gr_umerica.

Kupanje, šišanje, ulepšavanje

Kupanje psa je ključna stvar u higijeni vašeg ljubimca. Mnogi vlasnici to ne rade redovno iz različitih razloga, što zbog nedostatka vremena ili zato što misle da je to nepotrebno. Rezultat te nebrige je: neprijatan miris, infekcije kože, paraziti, problem sa zdravljem ušiju, loša dlaka… Lečenje je obično dugotrajno i skupo.

Kada govorimo o šišanju, ono, takođe mora biti redovno. Mnogi vlasnici da bi izbegli česte posete salonu, na mesec i po ili dva, zavisi od rase psa, žele šišanje na najkraće, što osim što je ružno, može izazvati iritaciju kože, opekotine od sunca, promrzline zimi isl. Izgovor je najčešeć “da mu ne bude toplo”. To nikako ne stoji jer pas znojne žlezde ima na šapama i rashlađuje se na taj način, kao i dahtanjem. Neredovno šišanje čini da dlaka bude loša, beživotna, bez sjaja, neuredna i zapetljana. Sledeći korak je opadanje dlake ili dermatitis (stanje kože koje uzrokuje svrab i iritaciju). Na posletku dolazi do tolike ućebanosti dlake da se mora ošišati “na nulu” i to najčešeće kod veterinara uz pomoć anesteziranja, jer pas trpi veliki bol, postaje agresivan i ne dozvoljava rad. Ovaj, najteži stepen zanemarivanja psa može da dovede i do razvijanja crva ispod dlake, posekotina alatom te do ušivanja ranica kod veterinara što je, na svu sreću, retko.

Čišćenje ušiju je, takođe, neophodno. Čišćenje ušnog kanala od prljavštine, ušne masti i dlaka je obavezno. U suprotnom razviće se gljivične infekcije koje uzrokuju smrad i bol, a lečenje je dugotrajno.

Redovno skraćivanje noktiju, posebno petog nokta je neophodno. Psi koji žive u stanu i malo se kreću, pa nemaju mogućnost da oderu nokte o beton, mogu sa tim imati problema. Nokti se ne troše dovoljno pa narastu u vidu kljova pri čemu mehanički oštećuju deo šape. Pri brzom kretanju kandže se često zakače za neki predmet, što može da izazove kidanje nokta i povrede prsta. Imajući u vidu da su krvni sudovi ove regije veoma razvijeni, ozlede mogu da dovedu do većih krvarenja ili infekcija. To dovodi do šepavosti psa, kao i nervoze.

Zato dovodite svog psa redovno kod grumera i svi ovi problem biće izbegnuti. Vaš ljubimac će biti zdrav, negovan i srećan.

Najnovije vesti