Ekspresan povratak nebeskoplavih u Zonu jug

Nebeski Anđeli, fudbalski klub Vojske Srbije iz Vranja, posle samo jedne sezone provedene u Pčinjskoj okružnoj ligi vratio se među zonaše.

U sezoni 219/2020. ponovo će zaigrati u Zoni Jug, uz još tri kluba iz Pčinjskog okruga - Pčinju iz Trgovišta, Moravu iz Vladičinog Hana i Vranjsku Banju.

Iza Nebeskih anđela je odlična sezona u Pčinjskoj okružnoj ligi u kojoj su nadmoćno osvojili šampionsku titulu sa deset bodova prednosti ispred žbevačkog Vihora.

U 22 utakmice pobedili su čak 19 puta, imaju dva nerešena susreta i samo jedan poraz.

Postigli su 61, a primili samo 11 golova.

Anđeli su i osvajači fudbalskog Kupa Pčinjskog okruga.

Na Gradskom stadionu u Surdulici oni su krajem maja pobedili Mladost iz Bosilegrada sa 2:0.

Reorganizacija u zonama

U zonskim takmičenjima, prema odluci Fudbalskog saveza Srbije, doći će do reorganizacije u sezoni 2019 – 2020. Zonu Jug činiće sedam klubova iz Jablaničkog, po četiri kluba iz Pčinjskog i Topličkog okruga i jedan klub sa prostora Kosova i Metohije. Ove sezone neće biti klubova iz Pirotskog i Nišavskog okruga, što će u finansijskom smislu donekle rasteretiti klubove. Pčinja iz Trgovišta, Morava iz Vladičinog Hana i Vranjska Banja će se i naredne sezone takmičiti u ovom rangu, kao i Nebeski anđeli. Bosilegradska Mladost je posle samo jedne sezone ispala u niži rang.

Najnovije vesti