Ekonomsko-trgovinska škola u finalu takmičenja učeničkih kompanija

Za najbolju učeničku kompaniju u Srbiji ove godine u nacionalnom finalu "Poslovnog izazova" takmičiće se, među ostalima, učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Vranja, pišu Južne vesti.

Sa juga Srbije tu su još i timovi učenika svrljiške Stručne škole "Dušan Trivunac Dragoš” i Pravno-poslovne škole u Nišu.

Takmičenje je okupilo 106 učenika iz 23 srednje škole iz jugoistočne Srbije, i to iz Aleksinca, Blaca, Bojnika, Bujanovca, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe.

Timovi su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će promeniti navike ljudi u domaćinstvu koje nisu u skladu sa ekološki osvešćenim načinom života.

Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove i video prezentacije za svoje ideje koje su drugog dana takmičenja predstavili članovima žirija - kažu organizatori.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje “Poslovni izazov” pokrenuto je pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Najnovije vesti