Edukativno rekreativni dan migranata i vranjskih učenika na Besnoj kobili

Jednodnevnim izletom do Besne Kobile đaci Ekonomsko–trgovinske škole u Vranju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju realizovali su poslednju edukativno-rekreativnu aktivnost u okviru projekta "Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji - MADAD 2".

U restoranu Planinska kuća na Besnoj Kobili šestoro migranata iz osnovnih škola i grupa đaka sa smera "turistički tehničar" Ekonomske škole međusobno su promovisali zemlje i gradove iz kojih dolaze.

Mladi migranti su na engleskom jeziku održali zanimljivu prezentaciju država Iran i Avganistan, iznoseći istorijske podatke i informacije o kulturi, hrani, folkloru, običajima, na oduševljenje prisutnih.

Veliku pažnju, pak, kod migranata izazvala je prezentacija učenika Ekonomske škole, koji su, takođe na engleskom jeziku upoznali svoje nove prijatelje sa kulturom i tradicijom, potencijalima Vranja, Vranjske Banje i Besne Kobile.

Nakon prezentacije za sve ućesnike projekta organizovana je edukativna šetnja "Stazom prirodnog blaga – Besna Kobila", u pratnji predstavnika Turističke organizacije Vranja.

Cilj ovakve aktivnosti, prema izjavama samih učesnika, bio je "bolja socijalizacija i druženje učenika migranata sa učenicima Ekonomske škole u Vranju".

Najnovije vesti