Edukativni programi Fondacije Tijana Jurić u petak u Vranju

Predavanje i tribina u organizaciji Fondacije Tijana Jurić, na kojoj će govoriti Igor Jurić, osnivač fondacije i Tijanin otac, biće održana u petak 13. decembra u Vranju.

U OŠ Vuk Karadžić od 13 časova planirana je edukacija za učenike sedmog i osmog razreda pod nazivom "Tijana klik", na temu bezbedne upotrebe interneta.

Od 18 sati u sali Doma vojske biće održana tribina "Ukradena bezbednost" o temi pedofilije, trgovine ljudima i drugim opasnostima koje prete deci na internetu.

Ovo predavanje namenjeno je odraslima, pre svega roditeljima, prosvetnim i socijalnim radnicima, kao i drugim stručnjacima koji brinu o bezbednosti dece.

Fondacija Tijana Jurić je neprofitna organizacija osnovana 2. juna 2015. godine angažovanjem Igora Jurića, oca nesrećno nastradale Tijane Jurić, sa osnovnim zadatkom da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece u Srbiji.

TIJANA

Tijana Jurić (Subotica 4. maj 1999 - Bajmok 26. jul 2014) bila je petnaestogodišnja devojčica iz Subotice. Oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok. Poslednji put viđena je 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, dok joj je telo pronađeno dvanaest dana kasnije, 7. avgusta na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Kao ubica je označen mesar Dragan Đurić (34) iz beogradskog naselja Surčin.

Najnovije vesti