Edukativna radionica: Kako deca vide sebe u budućnosti

Uz učešće više od 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je edukativna radionica kojom su počeli "Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika".

Raspoređeni u timove učesnici će sa svojim mentorima raditi na kreiranju biznis planova, koje će predstaviti na takmičenju za dva dana.

Prema rečima predsednika Saveza pronalazača Srbije Slobodana Bate Simića Vranje je 24. grad koji učestvuje u ovom programu "i time pokazuje potpunu socijalnu svest za mlade naraštaje".

- Ovo je jedna institucionalna oblast u kojoj mi pružamo mogućnost deci da pokažu kako vide sebe u budućnosti, kao i ono šta žele - naglasio je Simić.

Članica Gradskog veća Zorica Jović rekla je tom prilikom da je radionica usmerena ka predavanju i davanju instrukcija učenicima 8. razreda osnovnih i 1. razreda srednjih škola.

- Cilj lokalne samouprave je da se utiče na razvijanje svesti, kreativnosti i razvoj ideja za budućnost kod đaka, uz druženje sa vršnjacima - kazala je Jovićeva.

Takmičenje u izradi biznis plana biće održano u četvrtak od 12 časova u sali Doma vojske u Vranju.

Ovo takmičenje organizuje Savez pronalazača Srbije uz podršku grada Vranja.

Najnovije vesti