Edukacija prosvetara za veću bezbednost dece u saobraćaju

Edukacije zaposlenih u prosveti o opasnostima po decu u saobraćaju doprineće povećanju nivoa svesti, ali i njihove kompetencije za rad sa decom.

Grad Vranje se pokazao kao veoma dobar partner u organizovanju niza aktivnosti u ovoj oblasti, a to pokazuje posvećenost lokalne samouprave podizanju nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito dece - istakao je u Vranju Milan Ilić, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja, uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja, organizovala je seminar namenjen edukaciji zaposlenih u obrazovanju pod nazivom "Opasnosti u saobraćaju".

Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada, izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva na seminar, koji se po prvi put održava u Vranju.

- U okviru svojih aktivnosti lokalna samouprava preko Saveta za bezbednost saobraćaja organizuje niz akcija u cilju poboljšanja bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Jedna od njih je i edukacija, kako dece, tako i nastavnika jer će se na taj način stvoriti pravilne navike najmlađih za ponašanje u saobraćaju, a samim tim i povećati nivo bezbednosti - rekao je Tričković.

Skupu je prisustvovalo 30 nastavnika, učitelja i vaspitača osnovnih škola i predškolske ustanove sa teritorije grada Vranja.

Najnovije vesti