Dvojica Vranjanaca pod sumnjom na lažiranje tehničkih pregleda

Dve osobe uhapšene su u Vranju po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva pod sumnjom da su, navodno, nakon brisanja firme iz baze Agencije za privredne registre tokom 2018. i 2019. godine sačinili više od 50 lažnih falsifikovanih zapisnika o izvršenim tehničkim pregledima sa, navodno, lažnim ID brojevima, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

Oni su, navodi se u policijskom saopštenju, tehničke preglede naplaćivali građanima i omogućili im registraciju njihovih vozila.

Prvi uhapšeni (1972) je bivše odgovorno lice jedne agencije, dok se uloga drugog (1988) saopštenjem bliže ne razjašnjava.

Oni se sumnjiče krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenja po Srbiji, šteta po budžet od 2 miliona evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija s ciljem sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije uhapsili su 28 osoba, dok su protiv osam podnete krivične prijave. Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Niša, Požege, Kragujevca, Kraljeva, Subotice, Leskovca i Vranja, a osumnjičenima se na teret stavlja da su od 2014. godine izvršili različita krivična dela, među kojima su poreska utaja, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, falsifikovanje novca, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, prevara, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druga krivična dela. Sumnja se da su izvršenjem ovih krivičnih dela oštetili budžet Republike Srbije i druga pravna i fizička lica za skoro dva miliona evra.

Najnovije vesti