Dveri: Zabrinjavajuća nezainteresovanost vlasti za požare

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Vranju "dobio je tokom vikenda alarmantno upozorenje od mesnih odbora Dveri u Belom Bregu i Katunu na stanje u njihovom kraju u kojem bukti požar već nekoliko dana, uz izostanak adekvatne reakcije Vatrogasne službe", saopšteno je iz vranjskog odbora.

- Česta je praksa da se u šumama u okolini Vranja podmeću požari kao paravan za nelegalnu seču šuma, ali ovde je zabrinjavajuća nezainteresovanost gradskih vlasti i nadležnih službi - navode dverjani.

Dopis mesnih odbora vranjski odbor objavio je u celosti.

- Želimo da obavestimo javnost putem medija na stanje u delu opštine Vranje, posebno na području od Crkve Svetog Ilije, dela planine u Dubnici, Crkve Svetog Petra, kao i u području planine iznad sela Milivojca, Belog Brega do vojnog strelišta u Vrtogošu, gde već 5 dana gori stotine hektara hrastove, borove i bukove šume, što državne, tako i privatne.

Napominjemo da je vatra došla na stotinak metara do kuća u selu Beli Breg gde se skoro ništa nije radilo na gašenju i sprečavanju požara, i da gust dim već danima ugrožava meštane ovih sela.

Velika opasnost od vatre preti meštanima i kućama u selu Beli Breg.

Vatra guta ionako posečenu i uništenu šumu, pa će posle ovog požara stotine hektara ostati potpuno opustošeno i uništeno - navode iz vranjskih Dveri, citirajući saopštenje svojih mesnih odbora.

Najnovije vesti