Dveri: Zabraniti Dane komandanta Lešija

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije "Dani komandanta Lešija" koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), kaže se u saopštenju koje je iz vranjskog odbora prosleđeno Vranje News-u.

- Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije.

Još poraznija je činjenica da ovu "manifestaciju", zapravo, promociju albanskog seperatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu - dodaju Dverjani u saopstenju.

"Dani komandanta Lešija", ukoliko budu održani, "biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima", smatraju iz Dveri.

- Ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije, ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji.

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma "Balkanska međa", pod obrazloženjem da "može da podigne međunacionalne tenzije" i da nikakve reakcije vlasti nije bilo - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti