Dveri Vranja: Zbog izborne krađe mnoge iz vlasti čekaju sudski procesi i zatvor

Iz Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Vranju u petak su zahvalili svim građanima Vranja koji su svojim glasom toj stranci ukazali podršku na upravo održanim republičkim i predsedničkim izborima.

"Prinuđeni smo da se svojim biračima obratimo putem saopštenja, jer su iz nekog razloga svi lokalni i “zavisni” i “nezavisni” mediji potpuno ignorisali učešće Patriotskog bloka i njihovog predsedničkog kandidata Boška Obradovića na izborima.

Uprkos tome, i uprkos veoma skromnoj kampanji u Vranju, za republičke izbore osvojili smo duplo više od onoga što je u proseku osvojio svaki od naših bivših partnera iz Saveza za Srbiju, koji su imali potpuno drugačiji tretman u medijima.

Moramo da napomenemo i da je izborni dan prošao sa mnogo nepravilnosti, o čemu govori i izveštaj OEBS-a.

U gonjem delu grada posle dužih pregovora uz posredovanje izvesnog gospodina koji je došao džipom sa kruševačkim tablicama, otvorena je “prodavnica glasova”, a na više mesta primećeni su stranački aktivisti sa duplim spiskovima birača.

Našoj predstavnici u GIK-u upućene su i pretnje ispred Ekonomske škole, a mnogi zapisnici prepravljani su nakon potpisa svih članova komisije", navode iz Dveri.

Iz ove stranke navode das u sugerisali svojim kontrolorima "da ne ulaze u bespotrebne sukobe na biračkim mestima".

"Jer je odavno postalo jasno da se te nepravilnosti neće iskoreniti dok SNS ne padne sa vlasti, i da moramo naći način da ih pobedimo igrajući po njihovim pravilima.

Onog dana kada budu pali sa vlasti, svi dokazi koje sakupljamo o njihovim izbornim krađama i prevarama biće izvađeni iz fioka i mnoge od njih čekaju sudski procesi i zatvorske kazne.

Za sada možemo samo da izrazimo zadovoljstvo svojim izbornim rezultatom, kao i činjenicom da je veliki broj građana Vranja glasao za liste patriotskih organizacija.

Očekujemo da takvo raspoloženje nastavi trend rasta, i da nakon narednih lokalnih izbora konačno dođe do suštinske, a ne samo kozmetičke promene vlasti na lokalu", poručuju iz Dveri Vranja.

Najnovije vesti