Dveri Vranja: Zabrinutost za Obradovićevo zdravlje

Povodom štrajka glađu predsednika stranke Boška Obradovića, Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Vranju oglasio se u petak saopštenjem za medije u kome se izražava zabrinutost za Obradovićevo zdravlje.

- Zabrinuti smo, iako se on za sada oseća dobro, ali je on pre svega, otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar.

Taj čin, njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije, u borbi za demokratsku i suverenu Srbiju.

To je žrtva koja treba da doprinese prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornom politikom vladajućeg režima - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su izbori zakazani za 21. jun "antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni".

- Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i da time prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića.

Tražimo da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni.

To bi smirilo narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji.

Pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskih sukoba.

Boško Obradović u toj borbi nije sam, tu je ceo Srpski pokret Dveri i svi građani koji žele da se bore za demokratsku Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića.

Podržavamo, takođe, i miran i nenasilan gandijevski protest koji je najavljen za nedelju, 17. maj u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već šest dana.

Ne samo kao članovi Dveri, već pre svega kao ljudi osećamo obavezu da budemo tamo i podržimo ljude koji prinose ličnu žrtvu da bi svima nama bilo bolje - navodi se u saopštenju Dveri Vranja.

Najnovije vesti