Dveri: Podržavamo svaki vid mirnog protesta protiv COVID propusnica

Iz Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Vranju u četvrtak je saopšteno da ta stranka "podržava svaki vid mirnih protesta građana protiv uvođenja COVID propusnica.

"Stav Dveri po pitanju vakcinacije je jasan - mi se ne protivimo vakcinaciji, ali se decidno protivimo bilo kakvoj vrsti direktne ili indirektne prisilne vakcinacije.

Takođe se protivimo diskriminaciji bilo koje vrste i podelama građana na vakcinisane i nevakcinisane", navode iz vranjskog odbora Dveri.

Državni vrh, smatraju iz ove partije, "u potpunosti je izgubio poverenje građana".

"Zato polovina njih odbija da primi vakcinu jer veruje da je bilo šta što im preporuči ova vlast mnogo opasnije po njihovo zdravlje i bezbednost od bilo kakve bolesti.

U nemogućnosti da utiče na građane, ni politički ni preko struke, kriminalizovana vlast pribegava represivnim merama i produbljuje podele u društvu, prvo kroz ograničenja nevakcinisanim građanima da se slobodno kreću i borave u kafićima i restoranima nakon 22 časa, a zatim i selektivnim uvođenjem mera.

Ne važi, naime, mera zabrana za sve objekte koji okupljaju veći broj građana, već samo za ugostiteljske objekte.

Šta je sa kladionicama, tržnim centrima, supermarketima, sportskim halama i sl?

Da ne govorimo o tome da u većinu ugostiteljskih objekata koji su u vlasništvu ljudi bliskih režimu, kriminalnim krugovima, pa i policiji, nikakva inspekcija ne sme da priviri, i da oni rade neometano bez ikakvih restrikcija", navode iz Dveri.

Oni smatraju da je "jasno ko stoji iza svih zabrana i mera kao nalogodavac".

"Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi se on zalagao za obaveznu vakcinaciju da nije Ustava.

Na njegovu žalost, Ustav postoji, a on je u obavezi ne samo da ga poštuje već i da ga štiti.

Srpski pokret Dveri neće aktivno učestvovati u organizaciji protesta, jer oni ne treba da budu u službi dnevne politike, već odraz želje za slobodom i poštovanjem Ustava građana Srbije.

Ostavljamo našim članovima i simpatizerima slobodu da protestima prisustvuju ako to žele, jer je i cilj samih protesta borba za ljudska prava i slobode", saopštavaju iz Dveri.

Najnovije vesti