Dveri: Očekuje nas haos u Ulici Bore Stankovića

Ulica Bore Stankovića očigledno je zamišljena tako da se u potpunosti, celom dužinom iskoristi za parking mesta, na uštrb trotoara koji je na pojedinim mestima uži od zakonskog minimuma, saopštio je u utorak odbor Srpskog pokreta Dveri u Vranju.

- Ovo znači da će isti biti potpuno neupotrebljiv za pešake.

Širina trotoara je nedovoljna da se mimoiđu dva pešaka, da ne govorimo o osobama sa invaliditetima, bezbednosti dece ili nemogućnosti sadnje drvoreda.

Umesto da se rekonstrukcijom reši problem kretanja ovom ulicom u budućnosti nas očigledno očekuje još veći haos, jer će i pešaci biti prinuđeni da se kreću kolovoznom trakom, provlače se između parkiranih automobila i paze da ne nastradaju - saopšteno je iz vranjskog odbora Dveri.

Iz ogranka ove partije u Vranju navode da "koliko god se trudili da se uzdrže od kritika prema lokalnim vlastima kada su u pitanju veliki projekti na izgradnji i renoviranju gradske infrastrukture" to ne mogu.

- Čelnici Srpske napredne stranke navode na pomisao da je bolje tražiti od njih da ne rade više ništa, da primaju plate i uživaju u benefitima vlasti dok im ne istekne mandat.

Bolje to nego da nas i dalje šokiraju nesposobnošću, neznanjem i bahatošću koju demonstriraju na svemu čega se prihvate da urade.

Ulica Bore Stankovića samo je najnoviji primer toga.

Rekonstrukcija je, podsećamo, započeta na jesen, mimo svake logike, verovatno u nadi gradskih čelnika da će radovi biti završeni do izbora.

Sada je, međutim, jasno da završetak radova ne bi doneo nikakvu korist na izborima, s obzirom na to na šta će ličiti jedna od najbitnijih gradskih ulica.

Jasno je da je i ovog puta, kao i svakog prethodnog, lokalnim naprednjacima interes običnog čoveka bio na poslednjem mestu.

Najbitnije je da poslove dobiju njihovi puleni koji ne trpe nikakve sankcije za višemesečna kašnjenja, da obeleže parking mesta kako bi punili kasu i zapošljavali stranačke vojnike, da rezervišu lokalnim tajkunima placeve za izgradnju stambenih zgrada, da se u kampanji hvale radovima koji su pre za ozbiljnu istragu od strane tužilaštva nego za hvaljenje.

Na kraju svega toga dolaze na red i građani, a tada građanima ostaje nekih pola metra trotoara sa kojeg moraju da siđu kad naiđu na banderu - saopštavaju iz Dveri.

Iz gradske organizacije Dveri u Vranju naveli su u saopštenju da najozbiljnije razmatraju "pokretanje peticije kojom bi građani Vranja svojim potpisima zamolili lokalne čelnika da više ništa ne grade niti rekonstruišu, jer su i ono malo čega su se prihvatili u prethodne četiri godine potpuno upropastili".

Najnovije vesti