Dveri: Migranti građani prvog, Srbi devetog reda

Srpski pokret Dveri u Vranju saopštio je u ponedeljak da je dužan da reguje "na veliki skandal koji se desio u nedelju u vranjskom pozorištu".

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Za pozorište, podsećamo, još uvek nije izdata upotrebna dozvola i ono se nalazi pod svojevrsnom prinudnom upravom Srpske napredne stranke koja je još jednom pokazala nesposobnost i nespremnost da upravlja jednom takvom renomiranom kulturnom ustanovom.

Naime, i pored toga što su u nedelju za dečju predstavu "Mačak u čizmama" karte nisu bile numerisane, što znači da bi deci trebalo da bude omogućeno da sede bilo gde, na svakom slobodnom sedištu, to naprednjački uhlebljenici u pozorištu, na funkcijama čuvara slobodnih sedišta, nisu dozvolili, uz obrazloženje da im je "tako naređeno".

Prva tri reda sedećih mesta u sali pozorišta bila su rezervisana i sva deca koja su htela da sednu na ta mesta vraćana su nazad.

Ispostavilo se da su prva tri reda bila su rezervisana za decu migranata.

Srpski pokret Dveri podržava svaki napor da se deci migrantima olakša i ulepša boravak u Vranju, ali na ovaj način je nesposobna naprednjačka vlast izvršila diskriminaciju nad našim malim sugrađanima.

Mali Vranjaci su, ovakvim rasporedom sedenja, u sopstvenom gradu, u sopstvenoj državi postali građani sedmog, osmog ili devetog reda, a deca migranti građani prvog.

Uostalom, ako se već teži integraciji te dece u naše društvo, zašto nisu sedela među našom decom?

Nakon što su na premijernim predstavama na otvaranju pozorišta napunili salu isključivo članovima SNS-a i njihovih satelita, a sada prve redove rezervisali za migrante, predstavnici vlasti pokazali su da su za njih građani prvog reda stado okupljeno oko funkcionera njihove stranke i migranti, a svi mi ostali građani sedmog, osmog ili devetog reda - navodi se u saopštenju Dveri Vranja.

Najnovije vesti