Dveri: Još jedna korupcionaška afera aktuelne vlasti

​“Pre nepunih desetak dana u skupštinskoj sali održana je javna rasprava o jednom o najvećih lažnih obećanja aktuelne vlasti, pompezno najavljivane, a nikad osnovane, komisije za borbu protiv korupcije (LAF).

I dok se formiranje LAF-a po ko zna koji put odlaže do daljnjeg, u Vranju je osvanula, ko zna koja po redu korupcionaška afera, naravno u režiji štićenika aktuelne vlasti - saopštio je vranjski odbor Srpskog pokreta Dveri.

- Videćemo da li će afera dobiti epilog u vidu hapšenja nekog od lokalnih političara, ali svima je valjda više nego jasno da se u Vranju čovek ne može baviti ni poštenim poslom bez plaćanja reketa lokalnim vlastodršcima, a kamoli malverzacijama ovog obima.

​Svako je, naravno, nevin dok se ne dokaže suprotno, ali u Vranju izgleda važi pravilo da niko nije ni za šta odgovoran, ma šta da se dokaže.

Korupcija u gradu cveta, afere sustižu jedna drugu, a nemamo ni jednu jedinu ostavku, makar zbog moralne odgovornosti za nesposobnost da se korupcija spreči, ako već ne zbog učestvovanja u njoj.

​Da je Srpska napredna stranka itekako odgovorna za ovu aferu, i da su njeni štićenici među glavnim akterima dokaz je i to što su 1. decembra 2017. dvojica od četvorice uhapšenih iz Sektora za vanredne situacije održala edukaciju članovima SNS-a u organizaciji Saveta za bezbednost GrO SNS Vranje, i to u prostorijama stranke, i time se kao pripadnici MUP-a otvoreno stavili u službu jedne političke partije.

​Borba protiv korupcije, na kojoj je SNS zasnivao svoj politički marketing pre dolaska na vlast, očigledno je i bila samo to - politički marketing.

Osnivanje komisija za borbu protiv korupcije i sama borba, kao i donošenje ozbiljnih zakona o lustraciji i njihova neselektivna primena, moraće da sačeka odlazak naprednjaka sa vlasti. A s obzirom na broj njihovih afera imaćemo pune ruke posla - kaže se u saopštenju vranjskih Dveri.

Najnovije vesti