Dveri: Da li su za SNS sve žene iste

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju pozvala je članice Unije žena SNS-a iz Vranja i Bujanovca "da pokažu istu dozu srčanosti i solidarnosti kao kada su junački stale u odbranu novinarke koju je na tviteru uvredio glumac Sergej Trifunović i da stanu u zaštitu Marije Lukić iz Brusa".

- Marija Lukić preživela je mnogo veći pakao i maltretiranje od strane predsednika opštine Brus Milutina Jeličića nego što je jedna uvreda na tviteru.

Pozivamo gospođe Danijelu Milosavljević i Ljiljanu Antić iz Vranja, kao i Lidiju Janjić iz Bujanovca, da osude ponašanje Milutina Jeličića, i podsećamo ih na njihove reči da žele pristojnu Srbiju, a ne onu u kojoj žene vređaju i ponižavaju.

Doduše, svaka od njih je naglasila da osuđuje vređanje žena koje podržavaju politiku Aleksandra Vučića, pa postavljamo pitanje, da li je za njih sasvim prihvatljivo ponižavanje i vređanje žena koje nisu članice SNS-a?

Ili možda smatraju da je strašnije uvrediti nekoga preko Tvitera, nego seksualno uznemiravati, napastvovati i ucenjivati ženu preteći joj ugrožavanjem životne egzistencije nje i njene porodice?

Potpuno smo svesni da vi ne biste stali u odbranu ni uvređene novinarke, da za to nije stigla direktiva iz vrha stranke, tako da nas vaše ćutanje nimalo ne iznenađuje.

Ali ovo je jedan od par trenutaka u životu kada se čoveku (ili ženi) ukaže prilika da pokaže da ima kičmu, srce, savest, moral i dostojanstvo.

Pobedite svoj strah od velikog vođe i istupite javno u zaštitu prave žrtve nasilja nad ženama, ili ostanite stranačke poslušnice i živite sa tim na savesti.

Želimo vam svima srećan 8. mart, uz najiskreniju želju da ni vi, ni jednoga dana vaše ćerke, nećete doživeti da vam sudbinu kroji neki Jutka - piše u saopštenju Dveri.

Najnovije vesti