Dveri Bujanovca: Katastrofalne izjave predsednika Srbije

Povodom izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, izrečenih na sastanku u Ohridu 10. novembra, saopštenjem se oglasila opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Bujanovcu saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Dok poljoprivredni proizvođači u Bujanovcu svoje proizvode prodaju po trotoarima, kao u nekim nerazvijenim afričkim zemljama, jer ne mogu da plate ni taksu na pijačnim tezgama, predsednik republike se poslednjim izjavama na sastanku u Ohridu zalaže za brži transport albanskih proizvoda, napomenuvši pritom - paradajz.

Ovakva njegova, po nacionalne interese nedopustiva izjava, je katastrofalna za našu poljoprivredu, u ovom slučaju - povrtarstvo.

Ne znamo da li predsednik zna da je Albanija primorska zemlja i klimatski mnogo pogodnija za uzgoj povrtarskih kultura, tako da naši proizvođači nikako ne mogu da im budu konkurencija.

Samo u Bujanovcu, na primer, gde se bostan tradicionalno gaji više nego u ostatku Srbije, proizvodnja je desetkovana baš zbog uvoza iz Albanije.

Da ne pričamo kakve će to posledice imati po leskovački kraj.

Nadamo se da su ovakve neodgovorne izjave date u svrhu političkog dodvoravanja, ali nismo sigurni kome.

Na kraju, radi se o zemlji (Albanija) sa čije je teritorije izvršena agresija na našu zemlju i koja ne priznaje celovitost Srbije u ovim granicama.

Predsednik je zaboravio i žutu kuću, i trgovinu organima - navodi se u saopštenju Dveri Bujanovca.

Najnovije vesti