Dveri: Časni i pošteni pripadnici policije da dignu glas protiv progona novinara

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Vranju najoštrije je osudio najnovije pritiske na nezavisne novinare "koji se usuđuju da izveštavaju sa događaja koje bi režim najradije da prikrije, ili da ih preko svojih medija predstavi na način na koji to njemu odgovara", navodi se u saopštenju za medije ovog pokreta koje je prosleđeno medijima.

"Danas se, naime, na portalu Vranje News pojavila vest da su pripadnici MUP-a Srbije u ranim jutarnjim časovima zakucali na vrata porodičnog stana novinarke tog portala Milene Dimić i obavestili je da je označena kao organizator prošlonedeljnog protestnog skupa i da se nikako ne pojavljuje na današnjim protestima.

Novinarka je, po njenim rečima, sa protesta izveštavala sa vidno istaknutom novinarskom akreditacijom.

Svako ko je imao priliku da vidi prilog portala Vranje News mogao je da se uveri da je izveštavanje bilo apsolutno nepristrasno, bez ikakvih sugestivnih komentara i objašnjenja, praktično samo jedan prenos dešavanja na ekološkim protestima.

To što režimu smeta ovakvo objektivno izveštavanje sa protesta ukazuje na činjenicu da se u našoj državi polako ali sigurno istina stavlja van zakona", navode iz Dveri.

Pretnje i zastrašivanja novinarke Milene Dimić na vratima njenog porodičnog doma od strane pripadnika MUP-a samo su blaži oblik onoga što se desilo recimo novinaru Milanu Jovanoviću, dodaju iz Dveri, "kojem je zapaljena kuća po nalogu predsednika opštine Grocka".

"Jasno je da se ovakvom trendu pritisaka mora stati na put pre nego što se desi da ponovo nekom novinaru bude ugrožen život.

Takođe, jasno je da se to neće desiti dok god ovaj režim bude na vlasti i dok god se ne rasformira sistem u kojem političari šalju uličare i batinaše na građane, a one koji bi trebalo da građane čuvaju, umesto da stanu na put batinašima, šalju da prete novinarima i njihovim porodicama.

Ovim putem izražavamo punu podršku porodici Dimić, a sve one časne i poštene pripadnike MUP-a (a znamo da ih ima u većem broju od režimskih udvorica) pozivamo da dignu svoj glas preko svojih udruženja i ograde se i osude ponašanje svojih kolega i njihovih nalogodavaca", zaključuje se u saopštenju Dveri.

Najnovije vesti