Dve Vranjanke u Glavnom odboru Ponoševog pokreta Srce

Profesorka razredne nastave Dragana Savić Đorđević i diplomirana ekonomistkinja Ivana Pešić, obe iz Vranja, odlukom Prve izborne skupštine Pokreta Srce ušle su među četrdeset izabranih članova Glavnog odbora ovog pokreta, za čijeg je predsednika u nedelju izabran Zdravko Ponoš.

Obe novoizabrane članice tog tela rade u privatnom sektoru, a od starta su u Inicijativnom odboru Pokreta Srce u Vranju.

Dve Vranjanke prve su članice Inicijativnog odbora Pokreta Srce u Vranju koje su dobile funkcije u ovom političkom pokretu.

U radu izborne skupštine učestvovalo je dvadeset delagata iz Vranja.

U Vranju Pokret Srce za sada ima samo Inicijativni odbor, kaže za Vranje News član tog odbora Slobodan Petrović.

"Čekala se ova Izborna skupština i izbor najviših organa pokreta.

To je preduslov da krenu izbori na lokalnom nivou.

Izborna skupština za vranjski odbor i izbor lokalnih organa u Vranju uslediće najverovatnije u drugoj polovini januara", kaže Petrović za naš portal.

On dodaje da je pristupnicu za članstvo u ovom pokretu u Vranju potpisalo par stotina ljudi, ali da taj čin sam po sebi ne znači da je neko postao član u Ponoševoj stranci.

"Ne radimo masovno učlanjenje, to nije naš manir, nismo poput SNS-a i nekih drugih partija.

Mi po Statutu pokreta imamo propisano da se članstvo kod nas ne dobija samim činom popunjavanja pristupnice, već potom zaseda verifikaciona komisija koja mora da potvrdi prijem u članstvo, a onda odluku donosi gradski odbor, ali otom potom.

Najpre u Vranju treba da konstituišemo gradske stranačke organe", navodi Petrović.

Podsećanja radi, Pokret Srce, nakon osnivanja u junu ove godine, pozicionirao se u centru političkog spektra.

Ubrzo je širom Srbije uspostavljena infrastruktura u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavljanja Pokreta građanima na štandovima, a jedan od njih funkcioniše i u Vranju.

Pokret se zalaže za produktivniju saradnju opozicije.

Na poslednjim predsedničkim izborima lider ove partije Zdravko Ponoš je kao kandidat opozicije u Vranju osvojio više od 4.300 glasova.

Odluke Skupštine - Ponoš predsednik

Za predsednika Pokreta Srce u nedelju je izabran Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima. Za potpredsednike Pokreta izabrani su dr Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, dr Dijana Vukomanović, politikolog i bivša narodna poslanica, prof. dr Slobodan Cvejić, sociolog i bivši član REM-a, prof. dr Duško Lopandić, bivši ambasador i dr Bojan Dimitrijević, istoričar. Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su prof. dr Dragan Delić infektolog, dr Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, dr stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško Šindić, profesor filozofije. Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

Najnovije vesti