Dve osobe u Vranju u izolaciji, povratnici iz inostranstva pod nadzorom

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju sproveo je u ponedeljak anketiranje oko 100 građana koji su došli iz inostranstva i svi su stavljeni pod zdravstveni nadzor u vezi sa epidemijom koronavirusa, saopšteno je u ponedeljak uveče iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Dve osobe se nalaze u izolaciji i očekuju se rezultati njihovih analiza - navodi se u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije razmatrao je na sednici u ponedeljak uveče trenutnu epidemiološku situaciju na području grada Vranja i primenu preventivnih mera u gradu s ciljem sprečavanja nastanka i širenja virusa COVID-19.

Članovi štaba apelovali su na sve Vranjance koji dolaze iz inostranstva, kao i na građane koji imaju saznanja o osobama koje su nedavno doputovala iz inostranstva, da se jave Zavodu za javno zdravlje Vranje na telefon 017/421-310 zbog evidentiranja i preduzimanja preventivnih mera s ciljem sprečavanja nastanka i širenja virusa COVID-19.

Takođe, Gradski štab naložio je Kancelariji za mlade Gradske uprave da sačini spisak svih volontera koji žele da pruže podršku Gradskom štabu za vanredne situacije.

Oni bi trebalo, u koordinaciji sa Kancelarijom za vanredne situacije i Crvenim krstom Vranje, u slučaju potrebe dostavljaju lekove i osnovne životne namirnice građanima kojima je potrebna pomoć.

Najnovije vesti