Dvanaestoro preminulih od koronavirusa u Bujanovcu

Vranje/Bujanovac - Dvanaest stanovnika opštine Bujanovac preminuli su od posledica zaražavanja novim koronavirusom od početka pandemije do danas, izjavila je direktorka Doma zdravlja Lela Jovanović na sednici Opštinskog kriznog štaba koja je održana u sredu.

Sednici je prisustvovao epidemiolog Branislav Tiodorović, član Republičkog kriznog štaba.

Kako je sa sednice izvestio reporter Bujanovačkih Jovanovićeva je, iznoseći statističke pokazatelje, kazala da je na području opštine registrovano ukupno 140 slučajeva zaražavanja virusom COVID-10, a da su u COVID ambulanti od početka pandemije pregledane 2.032 osobe.

Trenutno se čekaju rezultati testiranja za 35 osoba.

Jovanovićeva je na sednici zatražila "da se do daljeg zatvori zelena pijaca" u Bujanovcu.

DIREKTORKA ZZJZ: Nepovoljna epidemiološka situacija

Direktorka regionalnog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju Svetlana Stojanović, koja je prisustvovala sednici, ocenila je epidemiološku situaciju u Bujanovcu kao "nepovoljnu", jer je broj obolelih do jula sa sa jednocifrenog došao do 140.

POSLEDNJA VEST: ZABRANJEN RAD PIJACE

Zelena i stočna pijaca u Bujanovcu ponedjeljkom neće raditi do daljeg kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, odlučio je opštinski Štab za vanredne situacije. Ova odluka stupiće na snagu od četvrtka 6. avgusta. Zabranjen je rad i pijacama u selima Klenike i Biljača. Do 21 sat biće ograničeno i radno vreme kladionica, kockarnica i igraonica.

Najnovije vesti