Dvadeseto regionalno takmičenje talenata u Vranju

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju održava se 20. Regionalno takmičenje talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Osim što se takmiče po naučnim disciplinama, priredili su i smotru istraživačkih radova.

Zorica Jović, gradska većnica, naglasila je da Regionalni centar za talente u Vranju svojim trajanjem potvrđuje kvalitet.

- Već dve decenije razvija istraživački duh kod osnovaca i srednjoškolaca, a kruna rada upravo je regionalno takmičenje, koje je ove godine jubilarno, dvadeseto po redu.

Finansiranjem rada Regionalnog centra za talente grad Vranje još jednom je potvrdio da je ulaganje u znanje i obrazovanje najbolja investicija - rekla je Jovićeva obraćajući se učesnicima.

Jasmina Veljković, v.d. direktorka Regionalnog centra za talente, naglasila da je ove godine iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga pristiglo stotinak radova učenika osnovnih i srednjih škola i to u 12 naučnih disciplina.

Docent dr Aleksandar Stojanović, prodekan za nauku Pedagoškog fakulteta, izrazio je nadu da će neki od učesnika takmičenja postati studenti ove visokoobrazovne ustanove.

Predstavio je studijske programe i potencijale fakulteta.

Organizator ovog dešavanja je Regionalni centar za talente u Vranju, pod pokroviteljstvom Grada.

Najnovije vesti