Dvadeset novozaraženih za dan u Vranju, na bolničkom lečenju 33 pacijenta

Dvadeset novozaraženih koronavirusom, isto kao i dan ranije, imalo je Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u sredu iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema statistici na kovid 19 prethodnog dana testirane su 254 osobe (dan ranije 314) osobe sa teritorije Pčinjskog okruga i utvrđeno da je 37 (dan ranije 41) zaraženo koronavirusom.

Posle Vranja najveći broj novozaraženih u poslednja 24 sata imala je Surdulica - 5 (dan ranije 4).

Slede Bujanovac sa 4, t Vladičin Han, Bosilegrad, Preševo i Trgovište sa po 2 novozaražena za dan.

Manji broj pregleda u ATD-u

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 126 (dan pre 154) - od toga 35 prvih (dan pre 49), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u sredu iz ZC Vranje. Antigenski je testirano 39 pacijenata (juče 53) od kojih je 11 (juče 12) bilo pozitivno na kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 28,2 odsto

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije i Stare hirurgije, dve kovid bolnice Vranja, bolnički leči 33 pacijenta, 1 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku je 18 pacijenata, 2 manje nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata zabeležena su 2 prijema i 3 otpusta iz bolnice.

Dvoje novozaražene dece

Od 11 antigenski testirane dece u Dečjoj kovid ambulanti 2 deteta su bila pozitivna na koronavirus u protekla 24 sata. To daje procenat zaražavanja od 18,1 odsto. Jedno novozaraženo dete je predškolskog, a drugo školskog uzrasta. U ovoj ambulanti je za dan obavljeno ukupno 11 pregleda (dan ranije 15) - 10 su bili tzv. prvi, dok je jedan bio kontrolni. Na odeljenju Pedijatrije vranjske bolnice obavljeno je 25 pregleda u poslednja 24 sata. Nije bilo pozitivnih na koronu i nije bilo transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti