Dva sanitetska vozila Zdravstvenom centru obezbedilo Ministarstvo zdravlja

Dva sanitetska vozila, vredna 12,5 miliona dinara, uručili su u sredu Zdravstvenom centru (ZC) Vranje predstavnici Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Direktor ZC Vranje Saša Đorđević izjavio je medijima da je reč o dva kompletno opremljena vozila koja će pacijentima omogućiti "bezbedan transport, svu potrebnu neophodnu pomoć u slučaju potrebe, za korišćenje u gradu, ali i pri transportu ka kliničkim centrima".

"Ovo je veliki pomak u vezi sa obnovom voznog parka ZC Vranje, koja dolazi uz apsolutnu podršku ministarstva, što ukazuje na to da je naša zdravstvena ustanova zaista regionalni centar, u pravom smislu te reči.

U našem voznom parku imamo 7 vozila sa preko million pređenih kilometara, ostala vozila sa preko 450.000 pređenih kilometara, pa će ova donacija u značajnoj meri pomoći u prevazilaženju problema prevoza pacijenata", naveo je Đorđević pred novinarima.

On je dodao da "ovo nije kraj ulaganja u bezbedniji prevoz pacijenata".

"Nastavićemo sa obnovom voznog parka i za razliku od ranijih vremena, kada su donacije bile sa strane, ova vozila su obezbedili država i resorno ministarstvo.

Zdravstvenom centru Vranje se sada zaista posvećuje sva potrebna pažnja kada je obnova voznog parka u pitanju", kazao je Đorđević.

Govoreći o rekonstrukciji Bolnice, koja je u toku, napomenuo je da se radovi odvijaju po planu.

"Deset miliona dinara je izdvojeno za opremanje i adaptaciju prostora za novi skener i sada je samo tehničko pitanje kada će on krenuti sa radom.

Opremanje Bolnice takođe ide utvrđenom dinamikom, aplicirali smo za novu opremu, ali i za nove kadrove.

To je ono što je najvažnije za naše pacijente", zaključio je Đorđević.

Najnovije vesti