Dva preminula kovid pozitivna pacijenta za dan, trideset novozaraženih

Posle dva dana bez preminulih među hospitalizovanim i kovid pozitivnim pacijentima u bolnicama, u nedelju su zabeležena dva smrtna slučaja u kovid bolnicama u Vranju, saopšteno je u ponedeljak ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

Tako Vranje sada ima 37 preminulih kovid pozitivnih pacijenata od početka februara.

U januaru je taj broj bio 17.

Vranje je u poslednja 24 sata imalo 30 novozaraženih, 13 više nego prethodnog dana.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije na kovid-19 je u protekla 24 sata testirana 141 osoba (dan ranije 209) sa područja Pčinjskog okruga, a rezultati su pokazali da je 30 (dan pre 37) zaraženo koronavirusom.

To daje procenat zaražavanja od 21,3 dok je prethodnog dana iznosio 17,7 odsto.

Posle Vranja najveći broj novih slučajeva zaražavanja za dan imao Vladičin Han - 4 (dan ranije 6).

Slede Preševo sa 3 i Surdulica sa 2 novozaražena za dan.

Ostale opštine - Trgovište, Bosilegrad i Bujanovac - nisu imale novozaražene u poslednja 24 sata.

ATD: Drastičan pad broja pregleda

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 68 (dan pre 122) - od toga 34 prva (dan pre 36), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u ponedeljak iz ZC Vranje. Antigenski su testirana 34 pacijenta (juče 34) i 16 (dan pre 11) je bilo pozitivno na kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 47, dok je dan pre on iznosio 32,3 odsto.

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije i Stare hirurgije, dve kovid bolnice Vranja, bolnički leči 37 pacijenata, 6 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku su 24 pacijenta, 7 manje nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata nije bilo prijema u bolnicu, a zabeležena su 3 otpusta.

Jedan pacijent transportovan je u kovid bolnicu Kruševac.

Četvoro novozaražene dece za dan

Od 12 antigenski testirane dece u Dečjoj kovid ambulanti 4 deteta su bila pozitivna na koronavirus u protekla 24 sata. To daje procenat zaražavanja od 33,3 odsto. Jedno pozitivno dete je predškolskog, a troje školskog uzrasta. U ovoj ambulanti je za dan obavljeno ukupno 15 pregleda (dan ranije 14), a u 12 slučajeva radilo se o tzv. prvom, dok su tri bila kontrolna. Na odeljenju Pedijatrije vranjske bolnice obavljen je za 24 sata 31 pregled dece. Nije bilo pozitivnih testova na koronu i nije bilo transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti