Dva povećanja plata medicinara u ovoj godini, nova zaposlenja u Vranju

Plate zdravstvenih radnika u Vranju povećane su najpre početkom godine - lekarima za 10 odsto i za 12 odsto medicinskim radnicima i nemedicinskom osoblju za 7 odsto.

- Ima naznaka da ćemo od 1. novembra imati novo povećanje plata, i to lekara za 10 odsto, 15 za medicinske sestre i 8 odsto za nezdravstvene radnike.

Ministarstvo zdravlja nas, shvatajući značaj zdravstvenih ustanova i radnika, sagledava na pravi način i pokušava da sve zdravstvene radnike zadrži u Srbiji - rekla je Ljiljana Antić, direktorka Zdravstveniog centra (ZC) Vranje.

Antićeva je kazala da ta ustanova ima odličnu saradnju sa Filijalom Fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) u Vranju.

- Ima naznaka da će na svim mestima lekara iz primarne zdravstvene zaštite koji idu na specijalizaciju biti zaposleni lekari na određeno vreme.

Ja se nadam da ćemo sa tom lepom vešću obradovati lekare koji čekaju posao, a pacijentima uliti sigurnost da će imati ko da ih leči i kada njihovi lekari odu na stručno usavršavanje - kazala je Antićeva.

Ona je podsetila da je ZC Vranje u poteklom periodu zaposlio 9 lekara i 10 sestara na neodređeno vreme, a da je više od 50 ljudi radilo u ZC na zameni.

- Lokalna samouprava je omogućila zaposlenje još 17 zdravstvenih radnika, 10 sestara i 7 lekara koji rade u našem centru i bave preventivnim pregledima, kao važnim vidom zdravstvene zaštite.

Očekujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti sa slanjem lekara na specijalizaciju, moja ideja je da to bude vrlo uskoro - rekla je Antićeva.

Zdravstveni centar Vranje ima 262 lekara, većina su specijalisti, a 58 je lekara lekara opšte prakse.

Njih 662 su zdravstveni radnici sa srednjom i višom strukovnom školom, dok je ostatak nemedicinsko osoblje.

Najnovije vesti