Duple srebrne medalje za Vranjanke Dunju i Anastasiju FOTO

Dunja Arsić i Anastasija Stojanović osvojile su proteklog vikenda srebrne medalje na trkama Svetskog kupa i otvorenog prvenstva Češke u slalomu i veleslalomu na rolerima, potvrđeno je iz matičnog Skijaškog kluba Besna kobila.

U subotu je vožen veleslalom, u okviru Otvorenog prvenstva Češke, na kome je u kategoriji devojčica do 8 godina Dunja osvojila drugo mesto, a na istom stepeniku pobedničkog postolja našla se i Anastasija u kategoriji devojčica do 12 godina.

Od ostalih takmičarki vranjskog kluba u kategoriji devojčica do 16 godina Kaja Sretić zauzela je osmo mesto, a Emilija Arsić nije uspela da završi prvu vožnju, kao i Mia Dedinac.

U nedelju, kada su vožene trke Svetskog kupa, Dunja Arsić i Anastasija Stojanović ponovile su uspeh od subote i zauzele drugo mesto u svojim kategorijama.

Kaja Sretić se u slalomu mnogo bolje snašla i osvojila četvrto mesto, dok su Emilija Arsić i Mia Dedinac ispale sa staze u prvoj vožnji.

U nedelju je drugu stazu postavljao trener vranjskog kluba Đorđe Dedinac, a isti zadatak ga očekuje na sledećoj trci Svetskog kupa idućeg vikenda u Nemačkoj.

- To dovoljno govori koliko poverenje kod čelnika Svetske roler federacija uživa naš trener.

U globalu gledano ostvareni rezultati su vrlo dobri, ali smatramo da su naše takmičarke mogle da pruže daleko više.

Naši ciljevi su postavljeni visoko i ne zadovoljavamo se malim stvarima jer znamo koliko vredimo.

Priliku za popravni imaćemo sledećeg vikenda u Nemačkoj - poručuju iz kluba.

Nakon Nemačke Miu Dedinac očekuju "Svetske roler igre" u Barseloni, gde će biti jedina srpska predstavnica na najvećoj roler smotri na svetu.

- Ostali naši takmičari nastavljaju sa redovnim trenažnim procesom do kraja jula kada nas očekuju četiri takmičarska vikenda za redom u zemlji i inostranstvu - navode iz kluba.

Najnovije vesti