Duh Amerike u Vranju

Generalni direktor organizacije "Spirit of America" Džim Hejk istakao je u četvrtak u Vranju da ova organizacija "pomaže izgradnju bolje budućnosti za celu Srbiju", te da u tom smislu želi da pomogne razvoju Vranja.

- Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat rekao je da moramo dovesti naša dva naroda tamo gde su oduvek bili.

Na kraju Prvog svetskog rata zastava Srbije vijorila se iznad Bele kuće, a jedan vek kasnije snažne reči predsednika Vilsona da je srpska ljubav prema slobodi nepobediva i dalje su istinite i odražavaju duboku povezanost između Srba i Amerikanaca.

"Spirit of America" je sinonim za dobru volju, optimizam i preduzetnički duh američkog naroda.

Pomoć koju pružamo je simbol veze između naše dve zemlje i posvećenosti običnih Amerikanaca, koji žele da pomognu srpskom narodu.

Zahvaljujem se gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću što je to prepoznao i što ćemo produbiti saradnju - naglasio je Hejk prilikom boravka u Vranju.

Gradonačelnik Milenković je goste upoznao sa istorijatom Vranja, privrednim potencijalima, planovima za razvoj, a razgovaralo se i o Amerikanskom domu.

- Veoma sam zahvalan što ste pokazali interesovanje da unapredimo saradnju.

Lokalna samouprava ima urađene projekte i svaki vid podrške je od velikog značaja za Vranje.

Kroz realizaciju različitih programa, pokazali smo da odgovornost i doslednost, što je osnov za produbljivanje saradnje, realizaciju projekata i njihovu održivost - naglasio je prema pisanju zvaničnog gradskog sajta gradonačelnik Milenković.

Najnovije vesti