DS: Na godišnjicu ubistva Đinđića osećamo obavezu da istrajemo

Demokratska stranka Vranja saopštila je da "s poštovanjem i pijetetom neguje sećanje" na dr Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je ubijen na današnji dan pre 16 godina.

- Politička pozadina tog čina nikada nije rasvetljena.

Sadašnja vlast likovala je nad tim činom.

Mi, članovi Demokratske stranke, nastavljamo njegovim pravcem, svesni da su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene, iskorenjivanje korupcije, zapošljavanje umesto odlaženja iz zemlje.

Odlučni u nameri da to ostvarimo suprotstavili smo se autokratskom režimu sadašnjice i podržali proteste koji se pod sloganom "1 od 5 miliona" već više od dva meseca održavaju širom Srbije - navode iz DS-a.

Demokrate Vranja podsećaju da protesti u Vranju traju već sedam nedelja.

- I trajaće dok god bude potrebno.

Građani to potvrđuju dolaženjem svakog petka.

I danas, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, političara kome poštovanje iskazuju i protivnici, osećamo obavezu da istrajemo.

Nikada nije bilo teže nego danas.

Zato su naši odbornici i u Vranju, kao i u brojnim drugim opštinama i gradovima, napustili lokalni parlament, ne želeći da daju legitimitet bezakonju i obesmišljavanju svega.

Nastavljamo vanparlamentarnu borbu protiv režima koji će ostati upamćen kao najgori u istoriji Srbije, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Srbiji su potrebna radna mesta, zakoni, institucije, oporavak uništenog zdravstva i obrazovanja, a ne nepotizam, korupcija, ucenjivanje i zlostavljanje.

Na doslednost nas obavezuje i činjenica da je Zoran Đinđić, plativši glavom ideje za koje se zalažemo, bio predsednik naše, Demokratske stranke - kaže se u saopštenju koje je potpisano sa "Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju".

Najnovije vesti