Drugi memorijalni turnir Dragan Cvetković Klaus ove sedmice u Surdulici

Drugi Memorijalni košarkaški turnir Dragan Cvetković Klaus, u čast prerano preminulog trenera Košarkaškog kluba Radnik, biće odigran u sredu i četvrtak (14. i 15. septembra) u Hali sportova u Surdulici.

Organizatori ovog Memorijalnog turnira - Košarkaški klub Radnik i opština Surdulica - pozvali su tri kluba koji će podeliti megdan u dva turnirska dana, u terminima od 18 i 20 časova.

Pored domaćina Radnika na turniru će učestvovati i Morava iz Vladičinog Hana, novi drugoligaš, te dva regionalna ligaša - Panteri iz Vranja i Jablanica iz Medveđe.

Iz KK Radnik za Vranje News kažu da je trebalo da na turniru učestvuju i prvoligaš Kumanovo iz Severne Makedonije i jedan bugarski superligaš, ali su oni u poslednjem momentu otkazali učešće, pa je izbor pao na regionalne ligaše.

Na otvaranju turnira igraće Morava iz Vladičinog Hana i Jablanica iz Medveđe, a u drugom meču snage će odmeriti domaćin Radnik i Panteri iz Vranja.

Drugog dana, u četvrtak od 18 sati igraće poražene ekipe u borbi za treće mesto, dok će se finalni meč za pobednika turnira odigrati u 20 sati.

Za sva četiri tima ovaj turnir dolazi u pravo vreme - pred početak košarkaške sezone - pa će to ujedno biti i prilika da se proveri šta su klubovi uradili u pripremnom periodu i u kakvoj formi dočekuju start šampionata u svojim ligama.

Radnik i Morava su u odnosu na prethodnu sezonu znatno izmenili sastave timova, dok su se promene u igračkom sastavu dogodile i u Panterima i Jablanici.

U novom šampionatu cilj Radnika i Morave je što bolji plasman u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije.

Panteri iz Vranja najavljuju borbu za vrh tabele i plasman u viši rang u Prvoj Regionalnoj ligi grupe Istok.

Ovaj turnir biće prilika de se vide kvalitetne košarkaške predstave, koje su u Pčinjskom okrugu retkost.

Podsećanja radi, na prvom turniru prošle godine domaćin Radnik je u odličnoj košarkaškaškoj predstavi u finalu pobedio KLS ligaša Zdravlje iz Leskovca, dok je hanska Morava u borbi za treće mesto bila bolja od košarkaša Pantera iz Vranja.

Najnovije vesti