Dragana Stanojević opet izabrana za dekanicu Pedagoškog fakulteta

Prof. dr Dragana Stanojević, dekanica Pedagoškog fakukteta u Vranju, reizabrana je na tu funkciju u mandatu koji će početi 1. oktobra 2024. godine i trajati do 30. septembra 2027. godine.

Jednoglasnu odluku doneo je Savet Pedagoškog fakulteta u Vranju, na sednici održanoj 26. aprila.

Dragana Stanojević je redovni profesor i aktuelni dekan Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Na toj funkciji se nalazi od 1. oktobra 2021. godine.

Ovo je njen drugi uzastopni izbor za dekana vranjske visokoškolske ustanove.

Bila je jedini kandidat na sednici Nastavno-naučnog veća, najvišeg stručnog organa Fakulteta, koja je prethodila sednici Saveta.

Za kandidata su je predložile svih šest katedri na fakultetu.

Dragana Stanojević je zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Pedagogija stekla 2019. godine.

Dekana bira Savet na predlog Nastavno-naučnog veća iz reda redovnih profesora Fakulteta koji su u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom. Dekan se bira na period od tri godine.

Prodekani

Program rada i razvoja Fakulteta i kandidati za prodekane predstavljeni su na zajedničkoj sednici Nastavno-naučnog veća i Saveta, koja je održana 24. aprila. Nastavnici koji će, kao prodekani, pomagati u radu dekanu u narednom trogodišnjem periodu su doc. dr Ana Spasić Stošić, doc. dr Aleksandar Spasić, prof. dr Aleksandar Stojadinović i doc. dr Darko Stojanović.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...