Doprinos CMTDO opremanju COVID bolnice u Bujanovačkoj Banji

Iz Centra za medijsku trensparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u Vranju u utorak je saopšteno da se ovo udruženje uključilo u opremanje nove COVID bolnice u Bujanovačkoj Banji.

Centar će, kako se naglašava, Gradskom štabu za vanredne situacije u Vranju donirati 4 oksimetra, 5 galijum toplomera, 500 epidemioloških maski, 20 kiseoničnih maski, 1.000 rukavica, 24 litara medicinskog alkohola i određene količine tečnog sapuna.

- Gradski štab za vanredne situacije ustupiće donaciju Bujanovačkoj Banji, jer je toj COVID bolnici neophodna pomoć kako bi počela da prima prve pacijente.

Ova oprema je kupljena sredstvima građana koji su uplaćivali novac u velikoj akciji koja je pokrenuta za opremanje bolnica u COVID sistemu u Vranju.

Zbog potreba za zbrinjavanjem pacijenata na jugu Srbije u međuvremenu je otvorena još jedna COVID bolnica i zato je deo donacija preusmeren na ovu adresu - navode iz CMTDO.

Ne treba izostaviti podatak da je među donatorima u akciji CMTDO bilo građana Bujanovca i Preševa.

Direktor Bolnice za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji Goran Nedeljković izjavio je ranije da je od opreme, u novonastalim okolnostima, ovoj ustanovi "potrebno sve", jer je ona inače opremljena za sasvim druge namene, a raspored prostorija u njoj koncipiran je po sistemu hotelskog smeštaja.

- Tražimo opremu od države, ali i od donatora.

Imamo mobilni respirator na kojem je potrebna manja intervencija da bi bio funkcionalan.

Potrebne su nam boce sa kiseonikom koje hitno moramo da nabavimo - rekao je Nedeljković za Bujanovačke.

Najnovije vesti