Donacija banjskoj i seoskim školama u sredstvima za higijenu i zaštitinoj opremi

Care internacional u Bosni i Hercegovini i UG Nexus-Vranje, uručiće u utorak 21. decembra u 10 časova donaciju u sredstvima za dezinfekciju i ličnoj zaštitnoj opremi Osnovnoj školi Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji.

Ova humanitarna akcija sprovodi se u sklopu projekta „Covid 19 NEXUS odgovor za poboljšanje društveno-ekonomske situacije marginalizovanih grupa ljudi u zemljama Zapadnog Balkana“ koji finansira Austrijska agencija za razvoj,

U ime grada na događaju će govoriti gradska većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu Danijela Milosavljević, direktorka škole Vesna Anđelković i predstavnici donatora Care i partnera UG Nexus-Vranje.

Ovaj projekat ima za cilj podršku marginalizovanim grupama radi poboljšanja društveno-ekonomske situacije u pandemiji izazvanoj Covidom 19.

Započet je maja 2021. i trajaće do marta 2023.

U okviru projekta obezbeđena su sredstva u visini od 6.000 evra kako bi se pravovremeno odgovorilo na neposredne humanitarne potrebe u situaciji izazvanoj kovidom-19.

"Sredstva će biti opredeljena kroz dve tranše od po 3.000 evra u periodu novembar/decembar 2021. i mart 2022.

Radi ostvarenja ovog cilja uspostvaljena je kontinuirana komunikacija NEXUS-a i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Nakon pripremnih sastanaka na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije održanoj 26. oktobra 2021. usvojen je zaključak kojim su definisani primaoci i vrsta urgentne pomoći", navode uz Nexus-Vranje.

Pomoć u ukupnoj vrednosti 3.000 evra u sredstvima za dezinfekciju i ličnoj zaštitnoj opremi 21 i 22. decembra, osim banjskoj školi, biće distribuirana i OŠ Branislav Nušić u Rataju, OŠ Kralj Petar I Oslobodilac u Korbevcu, OŠ 1. Maj u Vrtogošu, OŠ 20. oktobar u Vlasu i
OŠ Bora Stanković u Tibuždu.

Najnovije vesti