Dom učenika proslavio sto godina postojanja

Dom učenika u Vranju, proslavio je značajan jubilej, 100 godina od osnivanja i rada organizovanjem svečane akademije u sali Doma vojske.

Kulturno-umetničkom programu, kojim je obeležen dan ove vaspitno-obrazovne ustanove, pored brojnih zvanica prisustvovao je i gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima.

On je istakao da podrška i predusretljivost jesu odraz zajedničkog stava Grada i internata, kako bi korisnici postali samostalni, vredni i odgovorni ljudi.

- Obrazovanje jeste kontinuirani proces koji će biti uspešan onoliko koliko kao pojedinci imamo svest o važnosti razvoja edukacije.

Kroz različite aspekte učenja stiču se odgovarajuća znanja koja vode ka savremenom i razvijenom društvu.

Ne zaboravite da je proces, kojim se stiče znanje za ceo život, dvosmeran.

Ta relacija je ključni element za kvalitetno obrazovanje.

Iz tog razloga, vrednovanje uloženog truda i rezultata, kao i održivost institucija obrazovanja ostaće jedan od primarnih ciljeva rada lokalnog rukovodstva, uz puno poštovanje bogate nastavne tradicije Grada - rekao je Milenković.

Direktorka Doma učenika Maja Ristić kazala je da ova ustanova, u svojoj vezi sa školom, porodicom, privredom i društvenom sredinom predstavlja ustanovu od opšteg interesa.

Zahvalnice za uspešnu saradnju dodeljene su Marini Hasanović, načelnici Sektora za učenički i studentski standard, Branku Stefanoviću, direktoru sektora za prodaju državnoj upravi „Telekom Srbije“ i gradonačelniku Vranja.

Dom učenika, pre jednog veka, osnovao je srpski dobrotvor, amerikanac Džon Frotingem pod imenom „Amerikanski dom za srpsku ratnu siročad“.

Dom je sa godinama menjao svoju lokaciju i naziv, a od 1981. godine, kontinuirano radi na sadašnjoj adresi.

Najnovije vesti