Dom Bernarde Albe leskovačkog pozorišta u petak uveče u Vranju

Predstava Dom Bernarde Albe, leskovačkog teatra, u kojoj jednu od uloga tumači glumica vranjskog ansambla Radmila Kocevska, biće izvedena u Pozorištu Bora Stanković u Vranju u petak 23. decembra u 20 časova.

Po tesktu Federika Garsije Lorke ovo pozorišno ostvarenje režirao je mladi makedonski reditelj Andrej Cvetanovski.

U predstavi igraju Suzana Grujić (Bernarda), Maja Janković (Angustija), Tanja Krčmarik (Magdalena), Nataša Stanković (Amelija), Mina Cocić (Martirio), Petra Dimitrijević (Adela) i Radmila Kocevska (Ponsija).

Scenograf je Sergej Svetozarev, za svetlo je zadužen Radomir Stamenković, kostimi su delo Ivane Ristić, kompozitor je Dimitar Andonovski, a scenski pokret je osmislio Miodrag Krčmarik.

Glavni i nevidljivi junak ovog pozorišnog ostvarenja je Pepe, verenik tridesetdevetogodišnje Angustije, u koga su zaljubljene i ostale sestre.

Na sceni se odvija drama sedam žena u patrijarhalnoj španskoj provinciji prošloga veka.

Predstava je u leskovačkom teatru premijerno izvedena 13. septembra ove godine.

Dečja predstava Ko je ukrao Novu godinu u nedelju

U nedelju 25. decembra, u terminu za najmlađu pozorišnu publiku od 12 sati, glumci vranjskog teatra premijerno će izvesti predstavu za decu Ko je ukrao Novu godinu?. Ovo je druga premijera u sezoni na dečjoj sceni, a režiju potpisuje Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac i glumac Pozorišta Bora Stanković.

Najnovije vesti