Doktorka iz Vranja pod istragom Odeljenja za korupciju

Pod sumnjom da je navodno pisala elektronske recepte antibiotika koji se refundiraju preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) bez upisavanja u zdravstveni karton pacijenata, pokrenuta je istraga protiv doktorke Doma zdravlja u Vranju, javljaju Južne vesti, pozivajući se na potvrdu ove informacije u vranjskom Višem javnom tužilaštvu (VJT).

Ovaj medij prenosi da im je u tužilaštvu rečeno da se prijava protiv ovog zdravstvenog radnika "odnosi na period od 2019. do 2021. godine".

"U VJT je evidentirana prijava protiv lekara u vezi sa antibioticima koji se refundiraju preko RFZO i čije prepisivanje se nije slagalo između elektronskog i zdravstvenog kartona pacijenta", citiraju se navodi iz tužilaštva.

Zbog navoda u prijavi, koji ukazuju da je reč o krivičnom delu sa koruptivnim elementima, dalju istragu je, navode, preuzelo Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

"Iz Filijale RFZO u Vranju je, po nalogu direktora Filijale, započeta predmetna kontrola navedenog slučaja, a na osnovu dostavljene "anonimne predstavke", navedeno je iz RFZO.

Tek po završetku kontrole, dodaje se, "moći će da se govori o eventualno nanetoj šteti, kao i o njenom iznosu".

Najnovije vesti