Dojučerašnja ombudsmanka u odboru Đilasove SSP u Vranju VIDEO

Maja Mitić, dojučerašnja zaštitinica građana grada Vranja, učlanila se u Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

Mitićeva je, ubrzo po učlanjenju, uvrštena u Inicijativni odbor od 15 članova, koji bi u najskorije vreme trebalo da preraste u Gradski odbor SSP-a.

Obrazlažući svoje motive za učlanjenje na sednici IO SSP Vranje, u susretu sa čelnicima partije, predsednikom Draganom Đilasem i potpredsednicom Marinikom Tepić, Mitićeva je kazala da nikada nije bila član bilo koje političke stranke što, kako je kazala, ne bi trebalo da bude bilo ko od zaposlenih u kancelarijama zaštitinika građana.

Posle svega što joj se dogodilo, dodala je, odlučila je da se politički aktivira.

- Dugi niz godina bavila sam se pružanjem pravne pomoći sugrađanima i nastojanjima da zaštitim njihova prava, pomognem im da ostvare ljudska prava i slobode.

Nažalost, u Vranju je došlo do obesmišljenja institucije ombudsmana.

Uloga ombudsmana prvenstveno je da štiti građane od nezakonitih radnji organa vlasti.

A, sada u Vranju građane treba da od vlasti štite ombudsman i zamenik ombudsmana koji su članovi vladajuće SNS - rekla je Mitićeva.

Maja Mitić je ombudsmanka grada Vranja postala 2010. godine.

Drugi petogodišnji mandat skupština joj je poverila 2015.

PROFIL

Maja Mitić rođena je 1980. godine u Vranju, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju Bora Stanković. Diplomirala je pravo 2004. godine. Nekoliko meseci volontirala je u advokatskoj kancelariji, da bi krajem 2004. počela da radi kao pravnica u Odboru za ljudska prava u Vranju. Tu je ostala do sredine 2010, a u međuvremenu je položila pravosudni ispit. U junu 2010. izabrana je za zaštitnicu građana grada Vranja, da bi ove godine, nakon konstituisanja novog saziva parlamenta, lokalna skupština izabrala novog ombudsmana na isteku njenog mandata.

Najnovije vesti