Dogovoreni detalji o nastupu One tri na Danima Srpske u Vranju

Realizacija vranjskog programa u sklopu manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji" bila je tema sastanka kome su u utorak prisustvovali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, gradski većnik za turizam Mića Mladenović, te članovi Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović i Duško Petrović.

Gosti su tom prigodom izrazili zadovoljstvo prošlogodišnjom podrškom i saradnjom koju su imali od rukovodstva Vranja.

Ove godine, publika u Vranju imaće priliku da pogleda nastup etno grupe "One tri" iz Banjaluke, koji će biti održan 9. septembra od 20 časova u sali Doma vojske.

Na radnom sastanku govorilo se i o istorijskoj i kulturnoj povezanosti Srbije i Republike Srpske i mogućnostima za unapređenje ekonomskih odnosa uključivanjem privrednika sa obe strane Drine.

"Dani Republike Srpske u Srbiji" počeće 4. i trajaće do 10. septembra, imaće 23 programa u tridset jednom izvođenju u dvadeset jednom gradu Srbije.

Očekuje se da će ovogodišnju manifestaciju Dani Srpske u Srbiji svečano otvoriti srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a da će manifestaciju svečano zatvoriti predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

I svečano otvaranje i svečano zatvaranje manifestacije biće u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U sklopu prošlogodišnje manifestacije u Vranju je početkom septembra 2018, pred prepunom salom Doma Vojske, nastupila etno grupa "Katera" iz Republike Srpske, programom etno pesmama i sevdalinki.

Najnovije vesti