Dogovorena prva albanska lista za parlamentarne izbore, Kamberi nosilac

Vranje - Poznata je prva koalicija albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa za parlamentarne izbore 17. decembra, objavile su Bujanovačke.

Sa tog portala navode da je više pouzdanih izvora potvrdilo dogovor o koaliciji, koji su prethodnih dana postigle Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe iz Preševa, Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslija i Demokratska unija Albanaca (DUA).

Nosilac i prvi na izbornoj listi ove koalicije biće predsednik PDD-a Šaip Kamberi.

Lista će se zvati Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi.

Bujanovačke najavljuju da će listu podržati i neformalna grupa Alijansa za Dolinu u kojoj su, pored ostalih, nekadašnji članovi Alternative za promene Šćiprima Arifija.

Koalicioni partneri i dalje ostavljaju mogućnost da im se pridruže ostale albanske stranke, ukoliko se slože sa ovim političkim konceptom.

Bujanovačke spekulišu da će nakon ovoga Nagip Arifi i njegova Demokratska partija promeniti tabor i na ovim izborima nastupiti zajedno sa Alternativom za promene.

Bujanovačke saznaju da je za četvrtak zakazan još jedan sastanak lidera Albanaca sa juga Srbije sa ministrom spoljnih poslova Albanije, kao poslednji pokušaj Tirane da ujedini sve stranke na jednu listu.

Međutim, navodi se da su šanse za tako nešto izuzetno male.

Najnovije vesti