Dodeljene nagrade najboljima na Svetosavskom konkursu FOTO

Nagrade u vidu knjiga i diploma uručene su u Pozorištu Bora Stanković najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova, pobednicima konkursa koji su raspisani povodom manifestacije "Svetosavska nedelja".

Diplome su dobili i njihovi mentori, učitelji i nastavnici.

Gradske većnica za obrazovanje Zorica Jović, govoreći na svečanosti "Svetom Savi u čast" podsetila je da je Sveti Sava "uspostavio temelje srpskoj državi i crkvi".

- Dragi učenici, poštujte svoje učitelje i nastavnike jer su to osobe koje grade najznačajnije osnove vašeg obrazovanja.

Mi kao grad možemo da budemo zadovoljni jer naši učenici i studenti postižu izuzetne uspehe.

Lokalna samouprava nastaviće da ulaže u obrazovanje, jer je to ulaganje u budućnost i preduslov za razvoj lokalne zajednice - istakla je većnica Jović.

Govoreći u ime domaćina događaja, OŠ 1. maj u Vrtogošu, direktorka Slađana Dimčić kazala je da je toj školi pripala velika čast da ove godine uređuje časopis "Srećni dani".

- U vreme ubrzane digitalizacije velika je odgovornost i obaveza svih prosvetnih radnika da usmere decu na pravi put i usade im prave vrednosti, u duhu onog što nas uči pravoslavlje - istakla je Dimčićeva.

O značaju Svetosavske nedelje govorio je i Sima Arsić, jedan od pokretača manifestacije koja se ove godine održava trideseti put.

Na svečanosti je promovisan 49. broj školskog lista "Srećni dani" i prikazan film "Tri decenije Svetosavske nedelje".

U pratećem delu programa nastupio je hor OŠ Dositej Obradović.

DOBITNICI NAGRADA

Prvo mesto na likovnom konkursu u predškolskoj kategoriji osvijio je Lazar Spasić iz vrtića Dečja radost, drugo Lara Cvetković iz vrtića Boško Buha, a treće Neda Stanković iz vrtića Pčelica.

Prvo mesto u konkurenciji učenika recitatora od 1. do 4. razreda osvojila je Jana Dimić, učenica OŠ Vuk Karadžić, druga je bila Iva Ilić (OŠ Predrag Devedžić, Vranjska Banja), a treća Una Tomić (OŠ Branko Radičević). U uzrastu od 5. o 8. razreda prvo mesto pripalo je Nikolini Petković (OŠ Predrag Devedžić, Vranjska Banja), drugo Nađi Dimčić (OŠ 20. oktobar, Vlase), a treće Jovani Janjić (OŠ 1. maj, Vrtogoš). Kod srednjoškolaca najbolja je bila Jelena Antić (Gimnazija Bora Stanković), druga je Aleksandra Nedović (Ekonomsko trgovinska škola), a treća Emilija Stošić (Medicinska škola dr Izabel Emsli Haton).

Na literarnom konkursu, u kategoriji osnovnih škola trijumfovao je Bogdan Mićović, druga je bila Sofija Vasiljević (OŠ Branko Radičević), a treće Sofija Stošić (OŠ Radoje Domanović). Kod srednjoškolaca je pobedila Mihaela Milenković (Gimnazija Bora Stanković), druga je Vedrana Gačić (Gimnazija Bora Stanković), a treća Marija Branković (Medicinska škola dr Izabel Emsli Haton).

Na likovnom konkursu u osnovnoškolskom uzrastu od 1. do 4. razreda najbolja je bila Anđela Jovanović (OŠ Predrag Devedžić), drugo mesto pripalo je Nedi Stevanović (OŠ Radoje Domanović), a treće Robertu Cvetkoviću, takođe iz Domanovićeve škole. Najbolji u uzrastu od 5. do 8. razreda bili su Jovana Janjić (OŠ 1. maj, Vrtogoš), Sandra Mitić (OŠ Dositej Obradović) i Marijana Dodić (OŠ Branko Radičević). Kod srednjoškolaca najbolji je likovni rad Mile Popović (Gimnazija Bora Stanković), na drugom mestu je Jovana Petrović (Ekonomsko trgovinska škola), a na trećem Hristina Kovačević (Medicinska škola dr Izabel Emsli Haton).

Najnovije vesti