Dobrovoljno davanje krvi i u vanrednom stanju

Vranje/Bujanovac - Vanredno stanje nije prepreka za Crveni krst u Bujanovcu da organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi i to treću ove godine.

Sekretar Crvenog krsta Bratislav Lazarević pozvao je dobrovoljne davaoce da pokažu humanost i pomognu onima kojima je krv najpotrebnija.

- Svi koji su zdravi, mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa koronavirusom.

Molimo dobrovoljne davaoce da ne dolaze ukoliko su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije, imali prehladu, kašalj i kijanje, povišenu telesnu temperaturu ili su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju koronavirusom.

Pozivamo sve zdrave građane uzrasta od 18 do 65 godina da daju krv redovnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje organizujemo sa ovlašćenom transfuzijskom ustanovom.

Svi uslovi za dobrovoljno davanje krvi su prilagođeni smernicama i instrukcijama o sprečavanju širenja infekcije koronavirusom.

Dobrovoljnim davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite - navode iz Crvenog krsta Bujanovac na svojoj Fejsbuk stranici.

Akcija će se sprovesti u Domu kulture u Bujanovcu u ponedeljak od 9 do 15 časova, uz poštovanje svih mera koje su propisane u vanrednom stanju.

Najnovije vesti