Dobrivoje Mamutović OPET NAJBOLJI mladi trubač

Dobrivoje Mamutović, najmlađi izdanak čuvene vranjske porodice trubača, prapraunuk Bakije Bakića i sin Ekreme Mamutovića trijumfovao je treći put zaredom na Memorijalnom takmičenju duvača i kamernih ansambala „Mile Paunović“.

Mamutović, koji ima i klasično obrazovanje za trubu u klasi profesora Vladice Vasića u vranjskoj Muzičkoj školi Stevan Mokranjac, dobrima odabirom i izvođenjem kompozicija uspeo je da odbrani titulu najboljeg trubača sa maksimalnih 100 bodova.

Vranjskoj školi je pripala i prva nagrada u kategoriji klarinetista, a pehar je otišao u ruke Silistara Demirovića u klasi profesora Aleksandra Pavlovića.

Za najboljeg flautistu proglašena je Isidora Petronijević, u klasi profesora Tijane Jovev, iz Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke.

Takmičenje duvača i kamernih ansambala, koje se već treću godinu organizuje u znak sećanja na profesora trube i umetnika Mileta Paunovića, a u organizaciji Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, okupilo je 32 učenika iz osam muzičkih škola Srbije.

Dobrivoje Mamutović je već peta generacija iz porodice svetom proslavljene vranjske trube, čiji je rodonačelnik znameniti Bakija Bakić. Već sa dvanaest godina, on ne može da nabroji nagrade koje je do sada dobio. Prva nagrada u Beogradu na internacionalnom takmičenju „Davorin Jenko“, pa nagrada Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, na memorijalnom takmičenju „Mile Paunović“ tri puta, pa nagrada „Davorin Jenko“, pa Zrenjanin – prva nagrada i specijalna nagrada na Festivalu muzičkih i baletskih škola; sve sa maksimalnih sto poena.

Dobrivoje je imao i nastup u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, u okviru projekta Music art project Serbia, El Sistemo i prijatelji pod nazivom „Orkestri i horovi nade“, na kome je učestvovalo više stotina dece. Koncert je bio revijalni, ne takmičarski, ali je Dobrivoje ipak poneo nagradu, kao najtalentovaniji učenik trube. O Dobrivoju je u okviru ovog projekta snimljen i dokumentarni film.

Najnovije vesti