Dobre vesti: Vranjanac Dodić se vraća rukometu za petnaestak dana

Stefan Dodić, talentovani rukometaš poreklom iz Vranja i poslednjih godina standardni član A reprezentacije Srbije, trebalo bi da se vrati treninzima za oko dve nedelje, izjavio je Darko Jevtić, direktor Vojvodine, prvaka Srbije i kluba za koji Dodić trenutno igra.

Na sreću, ispostavilo se da je informacija saopštena pre desetak dana, a koja je veoma zabrinula rukometnu javnost u Srbiji, bila neprecizna (navodni gubitak oko 30 odsto mišićne mase na nozi preko noći) i da, zapravo, Dodiću nije ugrožena karijera.

Posle informacije koju je isprava objavio Boris Rojević, trener Vojvodine (nakon utakmice sa Partizanom u prvenstvu Srbije), Jevtić sada umiruje javnost.

"Kao klub smo izašli sa prejakim izjavama, nije to tako ozbiljno.

Stefana očekujemo na terenu za petnaest do dvadeset dana.

U dobroj je situaciji da napravi ono što svi od njega očekujemo, da bude predvodnik srpskog rukometa u narednih deset godina", naveo je Jevtić u emisiji Time-out, prenosi Danas.

Kako ocenjuju rukometni stručnjaci, rođeni Vranjanac stilom igre podseća na čuvenog hrvatskog rukometaša Ivana Balića.

Nažalost, zbog učestalih zdravstvenih problema talenat nije do kraja razvio igrajući za makedonske klubove Metalurg, Ohrid i Vardar, odnosno Kjelce, Zagreb i Celje.

Sa željom da rehabilituje karijeru, pre dva meseca došao je u Vojvodinu, rovitog stanja zbog problema sa kolenom.

Kada se činilo da se uspešno opravio, nakon tri meseca pauze (debitovao za prvaka Srbije protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije početkom februara), ali je potom usledila šokantna vest.

Srećom, izgleda da ćemo talentovanog Vranjanca uskoro opet gledati na rukometnim terenima.

Najnovije vesti